Het hof heeft zich uitgesproken over een zaak waarin een werkgever de ketenbepaling voor opvolgend werkgeverschap probeerde te omzeilen. Die stelt dat je als werknemer na drie tijdelijke contracten of na twee jaar dienstverband, recht hebt op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Na het derde tijdelijke contract kreeg de betreffende medewerker een contract bij een payroller. De medewerker bleef dezelfde werkzaamheden uitvoeren voor zijn (nu feitelijk) werkgever. Na een half jaar beëindigt het payroll bedrijf het dienstverband.

De werknemer was het hier niet mee eens en claimde een dienstverband bij zijn oorspronkelijk werkgever, het taxibedrijf. Het Hof geeft werknemer nu gelijk. De payrollconstructie werd naar inzien van het Hof puur en alleen gebruikt om de ketenregeling te omzeilen.

De Jongens van HR hebben ook een payroll tak. En gaan hier op onze eigen manier mee om. Wij snappen dat werkgevers op zoek zijn naar een stukje zekerheid en risicospreiding. Echter, wij kunnen ons niet vinden in de manier waarop payrolling veelal ‘gebruikt’ wordt: ‘gooi het over de schutting bij de payroller en wij hebben geen enkele verantwoordelijkheden meer’. Zoals ook in deze zaak.

Bij payrolling worden wij Jongens werkgever. Een verantwoordelijkheid die je niet lichtvattig mag opvatten. Constructies om een ketenregeling te omzeilen werken wij dus niet aan mee. Het ondersteunen van ondernemers en het beheren van hun flexibele schil wel!

Het hele artikel lezen over de uitspraak van het hof? Klik hier!
Meer weten over hoe de Jongens van payrolling YAYrolling maken? Klik hier!