FAQ’s

Organisaties

Waarom de Jongens?
Dat zullen we je vertellen. In bullets, want dat is wel zo overzichtelijk:

  • De Jongens hebben áltijd de pet van de business op. Wij weten wat het is om ondernemer te zijn. Kennen het spel, voelen de spanning en snappen jouw prioriteiten;
  • De Jongens hebben hun licentie als payroller: niet geheel onbelangrijk voor het helpen dragen van jouw risico’s.
  • De Jongens zijn specialisten in arbeidsrecht. Helpt bij (het voorkomen van) conflicten.
  • De Jongens bezitten alle nodige HR-kennis en kunde: we make this work work. Jij hebt een zorg minder, doordat we het gehele proces dat medewerkers doorlopen van je uit handen nemen. Helpen je bij HR business die onverwachts op je pad komt, en proactief op basis van data en learnings.
  • De Jongens hebben echt een warm hart voor de belangen en wensen van de medewerkers.
  • …and last but not least: wij kunnen dit beter dan jij. En we vinden het nog leuk ook.

Wat is payrolling?
Bij ons wordt payrolling al snel YAYrolling. Want jij gaat hier alleen maar lol van hebben. Zeker als Human Resources ten koste gaat van je focus, je niet genoeg van HR weet of wel wat hulp kunt gebruiken bij het dragen van je risico’s.

Payrolling betekent dat medewerkers bij ons op de loonlijst komen. De Jongens van HR zijn formeel werkgever voor de mensen die bij jou werken, dragen de risico’s en fixen het papierwerk. Yes, ook als een medewerker onverhoopt ziek wordt of vanwege een andere goede reden niet kan werken, dragen wij zorg voor de doorbetaling van het loon en begeleiding bij re-integratie. Op de vloer verandert er overigens niets als je overstapt naar payrolling. Jij bepaalt wie je aanneemt, tegen welk loon en stuurt je eigen mensen aan.

Wat kost dat eigenlijk?
De Jongens van HR rekenen voor ieder uur dat een medewerker via ons werkt een commissie op het loon + de werkgeverslasten. Die hoogte staat altijd vast, zo weten jij en wij waar we aan toe zijn en kom je niet voor verrassingen te staan.

Wanneer ben ik geen match met de Jongens?
Als je medewerkers ziet als FTE’s, personeel, kostenpost of productiefactor. Druist in tegen alles waar wij voor staan, zo simpel is het.

Medewerkers

Hebben jullie voor iedere medewerker altijd álles goed geregeld?
For sure, voor iedereen. Al hebben we wel met verschillende opdrachtgevers verschillende afspraken gemaakt over wat we allemaal uit handen nemen. Het liefst wordt iedere medewerker, onze medewerker. Dan kom je bij ons op de loonlijst. Maar voor sommige opdrachtgevers fixen we enkel een gedeelte van het HR werk. Dan kun je alsnog met ons te maken hebben voor bijvoorbeeld het doorgeven van je vakantiedagen. Maar zijn we niet formeel je werkgever.

Ik ga of wil werken via de Jongens. Wat nu?
Als je gaat werken via de Jongens, ben je allereerst van harte welkom! Daarna moeten we een aantal administratieve zaken in orde maken. Is misschien niet zo spannend, maar wel heel belangrijk. Jij en de contactpersoon van het bedrijf waarbij je gaat werken kunnen je easy aanmelden door een mailtje te sturen of even te bellen of appen.

Wat moet ik doen als ik onverhoopt ziek ben?
Soms kun je wel eens ziek zijn, dat gebeurt. Mocht dat het geval zijn, is het belangrijk dat je dat zo snel mogelijk – maar in elk geval op je eerste dag, aan ons en je werk meldt. Dit kun je doen door even te bellen. Weer beter? Dat is fijn! Graag horen wij dat ook. Je kunt ons bellen, maar in dit geval ook even appen of een mailtje sturen.

Wanneer krijg ik betaald?
Everybody loves payday. Dat is een feit. Wij betalen onze medewerkers binnen een week na ontvangst van de geaccordeerde werkbriefjes uit. Best fijn toch? Zo weet je elke week hoeveel je overhoudt om te sparen voor je vakantie, een nieuwe auto en of je dat te gekke paar schoenen kunt scoren.

Contact
Neem contact met ons op via:
030 – 227 03 17
eenvandejongens@dejongensvanhr.nl

Algemene voorwaarden
Dienstverlening
Payrolling

Kantoor Utrecht:
Creative Valley
Stationsplein 32
3511 ED Utrecht

Kantoor Maastricht:
TSH Collab Maastricht
Sphinxcour 9a,
6211 XZ Maastricht