Expat ondersteuning

Steeds meer bedrijven schakelen de expertise van buitenlandse kennismigranten in, ook wel expats genoemd. Een expat woont in het buitenland en laat alles achter om (tijdelijk) in Nederland te komen wonen én werken. Als jouw bedrijf ook met expats wil gaan werken dan moeten zowel het bedrijf als de expat aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Als eerste moet jouw bedrijf Erkend Referent zijn. De procedure om Erkend Referent te worden start je bij het IND. De volledige aanvraag om Erkend Referent te worden, kunnen De Jongens van HR voor je verzorgen.

 

Als je eenmaal Erkend Referent bent en een kennismigrant in dienst wil nemen, dien je ook hiervoor een aanvraag in te dienen bij het IND. Bij een dergelijke aanvraag moeten veel documenten aangeleverd worden. De Jongens van HR ondersteunen hierbij zowel de kennismigrant als jouw bedrijf, hierbij zorgen wij dat alles soepel verloopt.

De Jongens van HR zorgen ervoor dat de expat tijdig een afspraak heeft bij het consulaat, zodat hij/zij het inreisdocument zonder vertraging ontvangt. Mocht de kennismigrant gedurende zijn reis in Nederland hulp nodig hebben dan zijn De Jongens van HR er om te helpen.

Als de kennismigrant eenmaal in Nederland is, zorgen wij er ook voor dat de kennismigrant zonder vertragingen zijn BSN ontvangt. Vaak is er ook nog sprake van de mogelijkheid tot het aanvragen van een 30% regeling (wat de 30% regeling precies is lees je HIER). De Jongens van HR controleren of aan de voorwaarden is voldaan en dienen vervolgens het verzoek voor toepassing van de 30% regeling in bij de belastingdienst.

 

Overweegt jouw bedrijf om Erkend Referent te worden? Of zijn jullie dit al en willen jullie ondersteuning bij immigratie vraagstukken omtrent kennismigranten, neem dan contact met ons op!