Per 1 juli 2022 zijn er een aantal veranderingen in de wet en regelgeving waar jij als werkgever rekening mee moet houden, na het lezen van deze blog ben jij weer helemaal up to date! 

Wat verandert er?

Eén van de veranderingen is dat het wettelijk minimumloon stijgt met 1,81%. Per 1 juli bedraagt het minimumloon voor werknemers van 21 jaar en ouder met een fulltime dienstverband €1.756,20.

Geen wijziging maar wel goed om nog eens aan herinnerd te worden: dat de resterende wettelijke vakantiedagen van 2021 per 1 juli komen te vervallen. Het is belangrijk dat jij je werknemers hier goed over informeert, want als je dit niet doet, geldt de vervaldatum niet en blijven de vakantiedagen intact.

Wat ook komt te vervallen is de afspraak die Nederland heeft gemaakt met Duitsland en België die betrekking had op de loonbelasting voor grensarbeiders om tijdens de Covid-19 crisis dubbele heffing te voorkomen. Deze regeling zorgde ervoor dat de thuiswerkdagen van grensarbeiders in loondienst mochten worden behandeld als werkdagen in het land waar zij in normale omstandigheden gewerkt zouden hebben. 

Het laatste puntje van aandacht is dat dit jaar het aanvraagtijdvak langer doorloopt dan normaal. Grote bedrijven en samenwerkingsverbanden van mkb’ers krijgen in plaats van één maand, dit jaar twee maanden de tijd voor de SLIM regeling (stimuleringsregeling leren en ontwikkelen) binnen mkb-ondernemingen.

Bij De Jongens van HR voeren wij deze wijzigingen pro-actief door en informeren wij onze relaties waar nodig. Wil je weten wat De Jongens voor jouw organisatie kunnen betekenen klik dan hier!